Paleolit reggelik
A hagyományos reggelik, mint a gabonapelyhek vagy pirítósok nem alkalmasak a paleolit diétában. Azonban lehet reggelit készíteni tojásból is: a rántotta, a tükörtojás, olívaolajjal vagy kókuszolajjal elkészítve kiválóan működik a paleolit diétában. A fehérjebevitelt fokozhatjuk szalonnával vagy kolbásszal, de adhatunk a reggelinkhez avokádót, spenótot, brokkolit, kaliforniai paprikát vagy bogyós gyümölcsöket is.
Paleo ebédek
A saláták könnyen elkészíthetőek akár előre is és így magunkkal vihetjük az iskolába vagy dolgozni. Készítsünk paleolit salátát a szezonális zöldségekből, használjuk leveles zöldségeket, spenótot, uborkát, sárgarépát, zöld hagymát. Bőséges adag fehérjét jelenthetnek a halak vagy a csirke is. A saláta mellé csomagolhatunk szalonnát, egy szelet avokádót, olívabogyót, szeletelt pirított mandulát, hogy extra ízt kölcsönözzünk neki. Az öntet pedig lehet egy rész ecet és egy rész olívaolaj.
Paleolit vacsora
A paleolit vacsorának a fehérjében gazdag élelmiszereket kell alapulnia, ez lehet hal, csirke vagy marha is. Süssük meg a húst és adjunk hozzá szezonális zöldségeket.
Paleolit nasik
A nasik kiválóan alkalmasak arra, hogy fenntartsuk az energiaszintet két étkezés között. Erre kiválóan alkalmas például a dió, a mandula vagy a pisztácia is. Ne feledjük, hogy a földimogyoró és a kesudió hüvelyes, így azok nem alkalmazhatóak a paleolit diétában.