A paleolit diéta előnyei, receptek, ötletek

Paleolit alacsony szénhidráttartalmú menütervek

2017. január 04. 09:01 - kovacspeti1989

paleo11.jpegPaleolit reggelik

A hagyományos reggelik, mint a gabonapelyhek vagy pirítósok nem alkalmasak a paleolit diétában. Azonban lehet reggelit készíteni tojásból is: a rántotta, a tükörtojás, olívaolajjal vagy kókuszolajjal elkészítve kiválóan működik a paleolit diétában. A fehérjebevitelt fokozhatjuk szalonnával vagy kolbásszal, de adhatunk a reggelinkhez avokádót, spenótot, brokkolit, kaliforniai paprikát vagy bogyós gyümölcsöket is. 

Paleo ebédek

A saláták könnyen elkészíthetőek akár előre is és így magunkkal vihetjük az iskolába vagy dolgozni. Készítsünk paleolit salátát a szezonális zöldségekből, használjuk leveles zöldségeket, spenótot, uborkát, sárgarépát, zöld hagymát. Bőséges adag fehérjét jelenthetnek a halak vagy a csirke is. A saláta mellé csomagolhatunk szalonnát, egy szelet avokádót, olívabogyót, szeletelt pirított mandulát, hogy extra ízt kölcsönözzünk neki. Az öntet pedig lehet egy rész ecet és egy rész olívaolaj. 

Paleolit vacsora

A paleolit vacsorának a fehérjében gazdag élelmiszereket kell alapulnia, ez lehet hal, csirke vagy marha is. Süssük meg a húst és adjunk hozzá szezonális zöldségeket. 

Paleolit nasik

A nasik kiválóan alkalmasak arra, hogy fenntartsuk az energiaszintet két étkezés között. Erre kiválóan alkalmas például a dió, a mandula vagy a pisztácia is. Ne feledjük, hogy a földimogyoró és a kesudió hüvelyes, így azok nem alkalmazhatóak a paleolit diétában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr645795458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása