A paleolit diéta előnyei, receptek, ötletek

Paleo paradicsomleves

2017. február 14. 20:19 - kovacspeti1989

paleo17.jpgA paleolit paradicsomleves sok különböző hozzávalóból lehet elkészíteni, így nagyon sokféle eredményre lehet vele jutni. A paradicsomkrémleves például egy tej alapú változat, de ebből is van vegán verzió, ami kókusztejjel készül. Olyan paradicsomkrémleves is létezik, amelyikből hiányzik a tejszín, azt vízzel pótolják, ennek az íze egyszerűbb, puritánabb. Minden ember ízlése eltérő, éppen ezért rajtunk múlik, hogy a paradicsom levest milyen módon készítjük el.

A paleolit krémlevesnél is fontos azonban, hogy homogén textúrát hozzunk létre - ezt nyilván a paleolit diéta esetében nem tejalapú élelmiszerekkel érjük el, hanem leginkább magával a zöldséggel, illetve folyadékkal. A tejalapú hozzávalókat hatékonyan ki lehet kerülni a kókusztej használatával, ez is tehát egy igen jó alternatíva. A kókusztej ráadásul számos egészségügyi ellátásra kiválóan alkalmas, miközben nagyon jól gazdagítja a paradicsomleves ízét. A kókusztej hidratálja a bőrt, ezáltal szebb bőrt eredményez és javítja az általános egészségi állapotot is. Tehát ha a paleolit étrendet követjük és a paradicsomkrémlevesben ki szeretnénk cserélni a tejet valami másra, akkor a kókusztej jó megoldás lehet.

Persze a víz hozzáadása is járható út lehet. Tényleg rajtunk múlik tehát, hogy milyen formában készítjük el a paradicsom levesünket. Minél többet készítjük el ezt az ételt, annál biztosabb, hogy fokozatosan kialakul a saját paradicsomlevesünk, ami teljesen egyedi ízvilággal fog rendelkezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr236224564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása