A paleolit diéta előnyei, receptek, ötletek

A PCOS és a paleolit diéta

2016. szeptember 14. 10:31 - kovacspeti1989

paleodiéta6.jpgA policisztás ovárium szindróma (PCOS, Stein-Leventhal szindróma) egy női endokrin, vagyis hormonrendszert érintő betegség. Legjellemzőbb tünetei a hirtelen súlygyarapodás, a depresszió, a túlzott szőrnövekedés, az akne és a meddőség. A nők, akik ebben a betegségben szenvednek fokozott veszélynek vannak kitéve, hiszen a betegség szövődményeként olyan betegségek alakulhatnak ki, mint a cukorbetegség vagy a szív- és érrendszeri problémák. Az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott étrend, a rendszeres testmozgás elengedhetetlen a PCOS kezelésében és a krónikus szövődmények megelőzésében. A PCOS diéta legfőbb előírása a szénhidrátbevitel korlátozása, éppen ezért a paleolit diéta is előnyös e betegségben szenvedők számára. 

A paleolit diéta szénhidrátjai

A paleolit étrendben a fő szénhidrátforrásokat a zöldségek, a gyümölcsök és a gumók jelentik, vagyis a szokásos étrendhez képest ennek a diétának jóval alacsonyabb a szénhidráttartalma. A diétában nem szerepelnek gabonatermékek, kenyér, fehér rizs, tészta és müzli sem. Ki van zárva a cukor, az üdítők és az édességek is. Vagyis a káros szénhidrátok nem szerepelnek a paleolit diétában, ezért is hasznos a PCOS-ban szenvedő nők számára. 

Szempontok

A diéta drasztikus megváltoztatása mellékhatásokat is okozhat. AZ alacsony szénhidrátbevitel kezdeti tüneteiként fejfájást, szédülést, fáradtságot, cukor iránti sóvárgást, székrekedést tapasztalhatunk az első hetekben. Ezért fontos, hogy csak lassú átmenetben álljunk át a paleolit diétára.

Szólj hozzá!
Címkék: paleo paleolit

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr635263545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása