A paleolit diéta előnyei, receptek, ötletek

A paleolit diéta és a Parkinson-kór

2016. november 14. 11:41 - kovacspeti1989

paleo3.jpgSzámos kutató szerint a Parkinson-kór egy olyan progresszív állapot, aminek legfőbb kiváltó oka, hogy az agysejtek egyre kevesebb dopamint termelnek, ami a motoros funkciókat is irányítja. A betegség tünetei közé tartoznak a remegés, a merevség, az ízületek fájdalma. Bár a Parkinson-kórra nincs gyógymód, a tünetek egy megfelelő étrenddel kiválóan csökkenthetőek.

A paleolit diét

Tartsuk be a paleolit diéta útmutatásait, hogy csökkentsük a Parkinson-kór tüneteit. A paleolit diéta olyan táplálkozási szokásokat foglal magába, amit a vadászó-gyűjtögető ősember követett - ezek az emberek pedig számos nyugati, modern betegséget nem is ismertek, ami a mi világunkban meglehetősen gyakori (szívbetegségek, cukorbetegség, rák, depresszió és nem utolsósorban a Parkinson-kór). A paleolit diéta betartásával a Parkinson kellemetlen tünetei hatékonyan kezelhetőek, mivel az egyén nem fogyaszt irritáló ételeket, mint például glutént, illetve nagyon sok antioxidánst vesz magához, amik segítenek a szervezet funkcióinak regenerálásában. 

Parkinson-kór és paleolit diéta

A Colombia University 1991-es kutatásából kiderült, hogy az antioxidánsban gazdag étrend segítségével megállítható a Parkinson-kór progressziója. Ennek érdekében bizonyos élelmiszercsoportokat ki kell iktatni az étrendből - a tejtermékeket, a gabonaféléket, a babot, a burgonyát, a sót és a cukrot. Ezek helyett fogyaszthatunk húsokat, gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat és bogyókat.

A 2002-es Science Daily cikke szerint a rejtett glutén is számos neurológiai rendellenességhez is hozzájárul, így ezt is ki kell iktatni az étrendből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr765433762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása