Számos kutató szerint a Parkinson-kór egy olyan progresszív állapot, aminek legfőbb kiváltó oka, hogy az agysejtek egyre kevesebb dopamint termelnek, ami a motoros funkciókat is irányítja. A betegség tünetei közé tartoznak a remegés, a merevség, az ízületek fájdalma. Bár a Parkinson-kórra nincs gyógymód, a tünetek egy megfelelő étrenddel kiválóan csökkenthetőek.
A paleolit diét
Tartsuk be a paleolit diéta útmutatásait, hogy csökkentsük a Parkinson-kór tüneteit. A paleolit diéta olyan táplálkozási szokásokat foglal magába, amit a vadászó-gyűjtögető ősember követett - ezek az emberek pedig számos nyugati, modern betegséget nem is ismertek, ami a mi világunkban meglehetősen gyakori (szívbetegségek, cukorbetegség, rák, depresszió és nem utolsósorban a Parkinson-kór). A paleolit diéta betartásával a Parkinson kellemetlen tünetei hatékonyan kezelhetőek, mivel az egyén nem fogyaszt irritáló ételeket, mint például glutént, illetve nagyon sok antioxidánst vesz magához, amik segítenek a szervezet funkcióinak regenerálásában.
Parkinson-kór és paleolit diéta
A Colombia University 1991-es kutatásából kiderült, hogy az antioxidánsban gazdag étrend segítségével megállítható a Parkinson-kór progressziója. Ennek érdekében bizonyos élelmiszercsoportokat ki kell iktatni az étrendből - a tejtermékeket, a gabonaféléket, a babot, a burgonyát, a sót és a cukrot. Ezek helyett fogyaszthatunk húsokat, gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat és bogyókat.
A 2002-es Science Daily cikke szerint a rejtett glutén is számos neurológiai rendellenességhez is hozzájárul, így ezt is ki kell iktatni az étrendből.