A paleolit diéta előnyei, receptek, ötletek

A paleolit diéta reggelijei

2016. október 19. 12:12 - kovacspeti1989

paleo2.jpgMa már nagyon sok ember reggelijét főként ezek az ételek alkotják: édes gabonapelyhek, zab, feldolgozott élelmiszerek, kenyér. Éppen ezért igen nagy kihívást jelent a paleobarát reggeli összeállítása. Ebben segítünk most. 

Tojás

A paleolit korban is hozzáfértek a tojásokhoz, így ez az élelmiszer szabadon fogyasztható. A legjobb, ha buggyantva vagy főzve fogyasztjuk el, mivel így nem szükséges felesleges zsiradék hozzáadása. Szintén jó megoldás a natúr tojáslepény zöldségekkel megtöltve. 

Sovány húsok

A sovány húsok sarokkövei a paleo étrendnek magas fehérje- és vitamintartalmuk miatt. A fűvel táplált állatok húsát megsütve akár reggelire is fogyaszthatjuk. 

Gyümölcsök

Azoknak, akik édesre vágynak reggel, érdemes friss gyümölcsöket fogyasztaniuk. Választhatunk az aszalt gyümölcsök közül is, de legjobb, ha a friss és szezonális darabokat fogyasztjuk. Egy gyümölcssaláta hatékonyan beindíthatja a napunkat, mivel nagyon jól feltölt minket energiával. 

Palacsinta és gofri

A palacsinta és a gofri hagyományos módon elkészítve nem felel meg a paleolit táplálkozásnak, de egy kevés kreativitással paleo barát palacsintát is készíthetünk. A száraz hozzávalókat helyettesíthetjük mandulaliszttel vagy kókuszliszttel és a tejet vízzel pótoljuk. Így egy igazán finom fogást rakhatunk össze néhány perc alatt.

Szólj hozzá!
Címkék: paleo paleolit

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr335397411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása