A paleolit diéta előnyei, receptek, ötletek

Egy részletes lista, hogy könnyen menjen a paleolit diétára való átállás

2017. január 19. 09:20 - kovacspeti1989

Megdöbbentő, hogy mennyit változtak a táplálkozási szokásaink az őskor óta. Azonban egyes kutatók szerint a testünk genetikailag nem változott ezekkel együtt, így még most is sokkal előnyösebb, ha az ételeink olyan alapanyagokból készülnek, amiket az őseink is ismertek már a paleolit korszakban, tehát, amit a testünk már megszokott. Ezek az ételek jelentik a paleolit diéta alapjait és többek között olyan ételek szerepelnek benne, mint a sovány húsok, a halak és egyéb tengeri állatok, gyümölcsök, leveles zöldségek, diófélék és magvak. Ha azt vesszük észre, hogy ezek a természetes élelmiszerek egészségesebbé tesznek minket, akkor bizony nem tévedünk.

paleo14.jpg

A paleolit diéta csak olyan ételek fogyasztását engedélyezi tehát, amik a mezőgazdaság megjelenése előtt kerültek az étrendbe. Tehát ki kell iktatni minden gabonaterméket, cukrot, az egyes növényi olajokat, a vajat, a tejtermékeket, a sajtot, stb. Azért kell ezektől távol maradni, mert csak közel tízezer éve jelentek meg az emberi táplálkozásban, ezért a szervezetnek még nem volt ideje, hogy alkalmazkodjon ezekhez az ételekhez. Nem véletlen, hogy nagyon sok esetben panaszkodnak a nagy tejfogyasztók gyomorproblémákra, puffadásra, görcsökre. A tejtermékek nem voltak részei az ősember diétájának, mert akkor még az állatok háziasítása nem történt meg.

A következőkben elmondjuk részletesen, hogy mi az, amit lehet fogyasztani a paleolit diétában és, hogy melyek azok az élelmiszerek, amiket kerülni kell.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr905995913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása