A paleolit diéta előnyei, receptek, ötletek

Kefír a paleolit diétában

2016. december 23. 11:17 - kovacspeti1989

paleo9.jpgA paleolit diétában a tejtermékek, a gabonafélék, a hüvelyesek, a cukor és a feldolgozott élelmiszerek ki vannak iktatva. A kefír egyfajta erjesztett tejtermék, a joghurthoz hasonlóan, ami nem része az eredeti paleolit diétának, de ezt is be lehet illeszteni alkalmanként az étrendbe, mivel jó forrása a probiotikumoknak.

A tejtermékek és a paleolit diéta

Az élelmiszerérzékenység vagy -intolerancia elég gyakori betegség, bár a legtöbb ember nincs is ennek tudatában, mivel nem produkál komolyabb tüneteket. Vannak olyanok, akik nem jól viselik a tejtermékeket vagy azért, mert érzékenyek a laktózva vagy, mert nem képesek tolerálni a kazein nevű fehérjét. Robb Wolff szerint éppen ezért nagyon fontos a tej, a vaj, a tejszín, a sajt, a joghurt, a kefír kiiktatása az étrendből. Vagy legalábbis az első 30 napban, amikor felmérjük, hogyan is érezzük magunkat e tápanyagok nélkül. 

Tejtermékek toleranciája

A legjobb módja, hogy megállapíthassuk, hogy a tejtermékek okozzák-e az emésztési problémákat nem más, mint, hogy 30 napig egy szigorú paleolit diétát kell követnünk.Ez a 30 napos kihívás egy jó módja annak, hogy megszüntessük a cukor iránti sóvárgásunkat és, hogy meglássuk a diéta előnyeit. Ha a harminc nap után nem érezzük szükségét a tejtermékek újbóli bevezetésének, akkor  nem érdemes visszaállni ezekre a termékekre. Ha azonban semmilyen hangulatbeli vagy fizikai változást nem tapasztalunk, akkor valószínűleg a szervezetünk jól tűri a tejtermékeket, így alkalmanként fogyaszthatóak számunkra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolit-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr695672968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása